sep 202011
 

Det er ikke bare sæson for indbrud, også tricktyverier har der været mange af på det seneste:

Nordsjællands Politi fik i løbet af lørdagen en stribe anmeldelser om tricktyverier, der alle gik udover samfundets ældste og mest svagelige medborgere, oplyser politiets vagtchef Henrik Rasmussen søndag til Lokalavisen.dk

Politiet informerer på sin hjemmeside om tricktyverier. Og Ældre Sagen skriver, at tricktyve går målrettet efter ældre kvinder:

Antallet af tricktyverier mod ældre kvinder er eksploderet. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at knap 800 kvinder over 80 år i 2010 blev udsat for tricktyveri i eget hjem. Det er en stigning på 40 procent i forhold til 2009.

sep 202011
 

Lyngby, Hellerup, Fredensborg, Holte, Hørsholm og Helsingør er bare nogle af de byer, hvor der de seneste døgn har været masser af indbrud, heraf er adskillige af de mindst 22 indbrud begået af listetyve

Det oplyste Nordsjællands Politi lørdag overfor Det grønne Område.

I den forbindelse skriver Hjortekær Grundejerforening til sine medlemmer:

I Hjortekær har foreningen kendskab til mindst 5 indbrud inden for de sidste par uger. Senest denne lørdag morgen ca. kl. 05.00 har et medlem hørt uindbudte gæster omkring huset, medlemmet gav sig til kende, hvorefter de løb væk.

I den forbindelse vil vi påpege, at hvis vi skal uvæsenet til livs, så kræver det samarbejde med politiet. Hører eller ser man personer, der tilsyneladende har ulovlige hensigter, så skal man straks kontakte politiet. Er det akut, så skal man ringe 112.

Foreningen har spurgt politiet, om hvad reglerne er for at ringe 112: Svaret var, at ser man et indbrud eller personer der ulovligt er på ens ejendom, så kan man selvfølgelig ringe 112.

Desuden opfordrer politiet til at man tilmelder sig “Tryk Politi“, der er en gratis SMS-tjeneste, hvor politiet kan bede borgerne om hjælp.

Se også her: Stop Indbrud.